Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

AK Parti'nin başkan adayları tanıtıldı

AK Parti

AK Partinin yeniden belediye başkan adaylığına gösterdiği Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanda toplantıya katılan isimler arasındaydı.

30 Mart seçimlerinde milletle beraber olup tüm belediyeleri AK Partili yapacaklarını ifade eden AK Partili Belediye Başkan Adayları sahnede el ele verip adeta güç gösterisi yaptı.
AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı Balkonuk Tesisleri`nde yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu`nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Edip Uğur ve 20 ilçenin belediye başkan adayının tanıtımı yapıldı. İlçelerden de yoğun katılımların gerçekleştiği toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Edip Uğur, "Balıkesir, tarihi, coğrafyası, ekonomisiyle ülkenin ilk 10 ili arasında olabilecek kapasitede. Tarlada izimiz, harmanda sözümüz var. Bundan sonra Balıkesir`in alacağı hizmetler ve yatırımları 10 kat daha fazla olacaktır." dedi.

AK Parti`nin Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, ilçe teşkilatlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, AKP İl Başkanı Mahmut Poyrazlı`nın selamlama konuşmasıyla başlayan törenden sonra merkezi hükümetin Balıkesir`e yaptığı hizmetlerin sinevizyon gösterisi yapıldı. Toplantıda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, bölgesinde oyuncu değil, oyun kuran bir Türkiye`yi 76 milyonun arzu ettiğini söyledi.
Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ak Parti olarak 11 yıldır, 3 dönemdir iktidardayız. Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülke 10 Cumhurbaşkanı, 25 başbakanın liderlik ettiği 60 hükümet tarafından yönetildi. 90 yıldır bin 500 den fazla fikir adamı bu devlette bakan olarak hizmetler yaptı. Şimdi onların kaçının adını sayabiliyorsunuz? Bu hükümetlerin çoğu, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla iş yapamaz hale getirildiler. Başaramadıkları zaman ihtilaller yaptırarak milletin iradesine müdahalede bulundular. Şimdi de benzer tezgahlar koyma çabaları var. Bir kısım çabalarla hükümeti çalışmaz hale getirmeye çalışıyorlar. Yolsuzluk ve rüşvet siyasi bir konu değildir. Doğrudan insani ve ahlaki bir konudur. Bu da bir yoldur kimilerine göre. Fakat gayri meşru bir yoldur. Güç ve cesaretiyle kuvvetli bir profil çizen Türkiye, dünyanın dikkatini çekiyor. Bazı güç merkezleri de hükümeti yıpratmak, küçük düşürmek için bütün yolları denemektedirler. Milletimizin gücüyle bu fesat yuvalarına geçit vermemekteyiz. Yaptığımız araştırmalar, partimize halkın desteğinin yüzde 50`ler dolayında olduğunu göstermektedir. Hiçbir gücün bizi yolumuzdan döndürmesine fırsat vermeyeceğiz. Bölgesinde oyuncu değil, oyun kuran bir Türkiye 76 milyonun arzusudur. Balıkesir, AK Parti hükümetine kadar koca bir köy olmaktan kurtulamamıştır. Oysa Balıkesir, tarihi, coğrafyası, ekonomisiyle ülkenin ilk 10 ili arasında olabilecek kapasitede. Tarlada izimiz, harmanda sözümüz var. Bundan sonra Balıkesir`in alacağı hizmetler ve yatırımları 10 kat daha fazla olacak. Bunu bir kenara yazın. Şimdiki belediye, avuç içi kadar bir alanı yönetmeye çalışıyor. Bizim yöneteceğimiz büyükşehir olacak. Şimdikinden 150 kat daha büyük bir alana büyükşehir belediyesi hizmet verecek" dedi.
Adaylar sahneye davet edilerek tanıtıldı
Balıkesir`e bağlı 20 ilçenin belediye başkan adayları tek tek kürsüye gelerek partilileri selamladı. Bazı ilçelerin aday adayları için hazırlanan destek pankartları açıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya Erdek`ten de yoğun katılım yaşanırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın ismi anons edildiğinde ise Erdek`li AK Partililer yoğun destek tezahüratında bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı